Gevoelens over het leven: Wat moeten wij nastreven in ons leven?

Vandaag heb ik op YouTube iets nieuws gezien. In een slecht verlichte kamer ligt een stapel RMB op de vensterbank. Een persoon die bij het raam stond, vouwde de RMB in de vorm van een vliegtuig. Daarna gooide deze persoon de RMB een voor een uit het raam. Ik voelde mij erg geraakt door dit beeld, want dit was een besmet persoon uit Wuhan in thuis-issolatie. Zijn act lijkt ons hetzelfde te vertellen: geld vóór het leven en de dood is als een stuk nutteloos papier en is helemaal niets waard.

Vroeger dachten wij maar naïef dat zolang we geld hebben; wij dan in ieder geval kunnen genieten van materialisme en wij daarvan gelukkig worden. Wij hebben ooit geprobeerd om goede resultaten in onze carrière te verkrijgen en werden voortdurend gestimuleerd om hoger op te komen om status te kunnen verkrijgen. Wij denken dat het geweldig is om status te hebben zodat mensen naar ons opkijken. Echter; voor de zieke mensen die op het randje van de dood leven, hebben zij niets aan veel geld, status, roem. Deze dingen kunnen hen niet genezen en redden. Ze zijn zo wanhopig en voelen zich totaal afhankelijk. Wat is vanuit dit perspectief dan de waarde van geld, roem en status; wat wij ons hele leven hebben nagestreefd? Ik moet dan denken aan de woorden van God: “Mensen spenderen hun leven op jacht naar geld en roem; ze grijpen zich vast aan deze strohalmen en denken dat deze hun enige middelen van bestaan zijn, alsof ze door het hebben van deze zaken kunnen doorleven en zich bevrijden van de dood. Maar pas als ze dicht bij het sterven zijn, realiseren ze zich hoe ver deze dingen van hen af liggen, hoe zwak ze zijn als de dood hen aankijkt, hoe gemakkelijk ze verpulveren, hoe eenzaam en hulpeloos ze zijn, zonder een plek om naartoe te gaan. Ze beseffen dat het leven niet met geld of roem kan worden gekocht, dat het niet uitmaakt hoe rijk iemand is, hoe verheven zijn of haar positie ook is. Alle mensen zijn even arm en onbelangrijk als zij oog in oog staan met de dood. Ze realiseren zich dat geld geen leven kan kopen, dat roem de dood niet kan uitwissen, dat geld noch roem iemands leven met een enkele minuut, een enkele seconde kan verlengen. Hoe meer mensen zich op deze manier voelen, hoe meer ze hunkeren om te blijven leven; hoe meer mensen zich op deze manier voelen, hoe meer ze de nadering van de dood vrezen. Pas op dit punt realiseren ze zich echt dat hun leven niet van hen is, dat ze hun leven niet de baas zijn en dat ze geen zeggenschap hebben over of ze leven of sterven, dat dit alles buiten hun controle ligt.” Ja! Geld, roem en status kunnen ons tijdelijk een gelukkig gevoel geven. Deze dingen zijn in tijden van rampen helemaal niet waard. Dan zouden wij kunnen nadenken over de vraag wat wij moeten nastreven in het leven? Onder leiding van het Woord van God realiseerde ik mij dat het nastreven van geld, roem en status zinloos is. We kunnen tot God komen en zullen dan de bron van het leven kunnen vinden en er naar streven om God lief te hebben. God vrezen en gehoorzamen is het meeste zinvol in het leven. Ik dank God dat Hij mij heeft uitgekozen, zodat mijn hart zich afhankelijk voelt naar God.

Graag deel ik deze film met mijn broeders en zusters en ik hoop dat jullie erbij baat zouden kunnen krijgen, bekijk dan de Christelijke film ‘Langverwacht geluk’ Het ware getuigenis van een christen (Dutch subtitles)

Christelijke film 2019 ‘Langverwacht geluk’ Het ware getuigenis van een christen (NL ondertiteling)

Teneinde genoeg geld te verdienen om een goed leven te kunnen leiden, werken Ding Ruilin en haar man keihard om een bedrijfje te kunnen beheren. Maar dankzij de uitbuiting en de misbruikpraktijken van de CCP-overheid blijven ze zwaar in de schulden zitten en worden ze gedwongen in het buitenland te gaan werken. Om extra geld te verdienen neemt Ding Ruilin twee banen aan. De zware last van haar werk en de onverschilligheid van de mensen om haar heen doen haar beseffen dat het leven voor geld slechts tot pijn en uitzichtloosheid leidt. In deze periode van lijden en verwarring komt ze Lin Zhixin tegen, een klasgenote van de middelbare school. Tijdens hun gesprekken begint Ding Ruilin in te zien dat Lin Zhixin diepe inzichten heeft verworven door haar geloof in God. In de aanwezigheid van God ervaart ze spirituele rust en geluk en leeft ze een ontspannen en moeiteloos leven. Daardoor ontstaat bij Ding Ruilin de behoefte om ook in God te gaan geloven. Om nog meer geld te verdienen nemen Ding Ruilin en haar man kort daarna een restaurant over, maar als gevolg van haar langdurige vermoeidheid wordt Ding Ruilin uiteindelijk ernstig ziek en ze loopt daardoor het risico verlamd te raken. Door de beproevingen van haar ziekte begint Ding Ruilin na te denken over haar leven. Waar zou een mens voor moeten leven? Moet je je leven echt opofferen aan rijkdom en beroemdheid? Is dat het wel waard? Kan geld iemand helpen om leegheid en ellende te ontvluchten? Kan het mensen behoeden voor de dood? Dankzij de gesprekken met haar zusters over het woord van God is Ding Ruilin goed in staat om de antwoorden te vinden op deze levensvragen. Ze ontdekt nu wat het belangrijkste is om na te streven in het leven en eindelijk ervaart ze spirituele bevrijding. Dankzij het pad dat Gods woord haar wijst, vindt Ding Ruilin eindelijk geluk in het leven…

De pandemie die zich over de wereld verspreidt, heeft voor veel moeilijkheden in ons leven gezorgd. Broeders en zusters, in deze bijzondere periode kan het lezen van de ‘bemoedigende Bijbel’ jouw geloof in God versterken en kun je dichter tot God komen.

Terug naar de startpagina: Het evangelie van Jezus Christus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s