Hoe moeten we in God geloven om door God te worden goedgekeurd?

In het echte leven kunnen we onvermijdelijk onbevredigende dingen tegenkomen, zoals: kinderen die ziek zijn, werk dat niet goed loopt, man en vrouw die op gespannen voet staan, een gezin die in een ramp verkeerd, enz. Wanneer we met deze dingen worden geconfronteerd, voelen we ons ongemakkelijk en pijnlijk in ons hart. Als sommige broeders en zusters deze moeilijkheden tegenkomen, moeten ze eerst bidden en Gods wil zoeken zonder te klagen. Sommige mensen zullen het verkeerd begrijpen en over God klagen en zelfs God verraden. Zijn onze manifestaties in overeenstemming met Gods wil? Hoe moeten we in God geloven om door God te worden geprezen?

Gods woord zegt: “En wanneer je geloof hebt in God, moet je niet alleen streven naar Zijn zegeningen, maar moet je er ook naar streven om God te beminnen en God te kennen. Ten gevolge van Zijn verlichting en jouw streven, kun je Zijn woord eten en drinken, kun je een waarlijk begrip van God ontwikkelen en een ware liefde jegens God krijgen die uit je hart komt. Je liefde voor God is, met andere woorden, zo echt, dat niemand jouw liefde voor Hem kan vernietigen of belemmeren. Dan zit je, wat betreft je geloof in God, op de juiste weg. Het bewijst dat je God toebehoort, want dan is je hart door God in bezit genomen en kun je daarna door niets anders in bezit worden genomen. Dankzij jouw ervaring, de prijs die je hebt betaald en het werk van God, kun je uit eigen beweging een liefde voor God ontwikkelen. Dan word je bevrijd van de invloed van Satan en leef je in het licht van Gods woord. Pas wanneer je jezelf bevrijd hebt van de invloed van de duisternis, kun je als iemand beschouwd worden die God heeft gewonnen. Bij je geloof in God moet je dit doel nastreven. Dit is de taak van elk van jullie.
Uit Gods woord kunnen we zien dat als ons geloof in God alleen is om zegeningen en genade te verkrijgen, dit niet in overeenstemming is met Gods wil. Juist omdat onze opvattingen over de zoektocht in het geloof in God niet juist is, zullen we God de schuld geven en Hem zelfs verraden wanneer we verschillende moeilijkheden in het leven tegenkomen. Maar degenen die echt in God geloven streven ernaar God te gehoorzamen en om Hem lief te hebben. Wanneer ze rampen tegenkomen, klagen ze niet over God en verliezen ze hun geloof in God niet. Dit is het doel dat we moeten nastreven wanneer we in God geloven. Net als Abraham, toen God hem vroeg om Isaak te offeren, hoewel hij veel pijn had, was hij bereid om aan Gods vereiste te gehoorzamen en Isaak aan God terug te geven. En Job, toen zijn bezittingen werden afgenomen, zijn kinderen werden vermoord, zweren over zijn hele lichaam, zondigde hij niet met zijn mond, hij loofde ook Gods naam en gaf een getuigenis aan God. Als we in ons geloof in God, Abraham en Job volgen, en als we beproevingen moeten doorstaan, kunnen we tot God bidden, Gods wil zoeken en Gods orkestraties en regelingen gehoorzamen, dan zal ons geloof door God worden geprezen.

Als je meer verwarring over het geloof wilt oplossen, lees dan ‘Bijbelstudie met vragen’. Je zult meer waarheden begrijpen en de kans verkrijgen om de terugkeer van de Heer te verwelkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s